No.232281
No.232283
>>232282veidai raudoni, žandai putlūs, aš irgi panašiai valgiau, tik nuo alkoholizmo tapau panašus į veganą
No.232284
>>232283ai bet ne žalią mėsą
No.232288
>>232285Per daug bakterijų, nereikia persistengt. 8ch /pol/ žalios mėsos dietos temoj mažu per daug prisiskaitei?
No.232292
>>232289Skanių salmonelių
No.232293
>>232279>kodėl jūs dar ne mėsėdžiai?Bet kad as veganu ar vegetaru niekada ir nebuvau
No.232302
TA papasakok kokios mėsos, kiek ir kaip dažnai valgai dienos bėgyje.
No.232304
>>232289dar pradėk plika akim į vidurdienio saulę veizėt
No.232315
Kur gaut nepasterizuoto pieno?
No.232324
>>232315Pas ūkininkus gali gaut.
No.232325
>>232302Valgau dažniausiai jautieną, nusiperku kas pigiausia, tai kokia sprandinė. Valgau apie du kartus per dieną, abu kartus vakare. Kartais apkepu šonus, kartais žalią suvalgau, pagal nuotaiką.
No.232326
>>232292Jau valgau žalią mėsą ir kiaušinius 6 mėnesius be problemų.
No.232329
>>232293Turėjau omeny valgyt tik mėsa ir kitus gyvūnų kilmės produktus.
No.232333
>>232289Kaip ir iš pirmo žvilgsnio atrodo keistokai, bet kai turėdamas omeny, kad dabar netgi nepasterizuotas pienas yra vadinamas nuodu prisimeni, kaip vaikystėj pas močiutę pasimelždavai karvutę, gerdavai šviežią pieną ir būdavai labai sveikas, tai net nežinai ką galvot.
No.232334
>>232315Geriausia yra vaikščiot su kibiru ir vogt tiesiai iš karvutės. Taip prie sveiko pieno dar gausi ir sveiką adrenalino dozę, o jei ūkininkas užvis, tai dar ir pasportuosi bėgdamas.
No.232336
Sverygas yra latvis, beje. Tad mums kaip baltams, galbūt, ši autistiška neapdirbtos žvėrienos valgymo kultūra yra iš esmės pati artimiausia ir tautiškai nuosekliausia? Ką manote, anonai? Ar būtų verta sekti jo būdu ir siekti artimesnio kontakto su gamta ir gyvūnija per maistą?
No.232341
>>232326Parduotuvinės mėsos žalios nx nevalgyčiau, bet tėvų kieme augančių vištų kiaušiniai - delikatesas. Truputis druskos nepakenkia, bet nėra būtina.
>>232329Bet argi mūsų organizmui užtenka mėsos? Mes kaip kiaulės ir unguriai, ėdam viską, taip karta iš kartos. Tam tarpe ir žolės bei šaknys, ne tik mėsa.
>>232333Išgerk litrą pasterizuoto pieno, sėkmės tualete. Tėtė sakė, kad žmogui senstant pieno vis mažiau galima gert, o nuo 40m tampa beveik nuodu. Vaikas pieną gerdavau ohohoho kokiais kiekiais, tiesa, kaimišką, nepasterizuotą, tik su grietine nugriebta, nu nes grietinės prie bulvių reikia.
Dar teoriją apie fermų pieną (bendrai pieno produktus iš krautuvių) girdėjau, kad pilnas antibiotikų, mat nuo melžimo aparatų kraujuoja ir užpūliuoja karvių speniai, viskas suteka į bendrą masę, katrą apart pasterizavimo praturtina antibiotikais. O šitas šūdas baisiau už JAV fluorą čiaupiniam vandenį… Turbūt. Ans dar teigė, kad žmogus nepritaikytas valgyt mėsai, mat žalios organizmas nepasisavina, o joks kitas gyvūnas termiškai neapdoroja savo grobio. Bbž, ans sportuoja, geria vaisių bei daržovių sultis, atrodo neblogai, apart karts nuo karto persodinamų plaukų ant galvos. Gaila tuo metu kai porino man šias istorijas nebuvau skaitęs apie sojų nuostabumą, būčiau užklausęs, kažin ką būč sužinojęs nečeninio.
No.232342
>>232341Ketvirtoj pastraipoj pasakojau apie buvusį bendradarbį, katras smaukosi po užsienius ir svaigsta 'toks ahuenas dietologas sako tą ir aną', dietologo vardo ar žydpavardės nemenu, ogi ir patsai neblaivus, tad sunkiai sekasi tekstą konstruot. Nepikit, virai, užkandam po bulvę prie kepsnio
No.232347
>>232341Tai negali būt teisybė. Teko dirbt karvių fermoj ir nemačiau nei vieno kruvino tešmens, roboto antgaliukai prisisiurbia švelniai, lyg teliukai. Skamba šita teorija kaip veganiška propaganda ir siaubo istorijos. Nieks nenorėtų kraujuojančių gyvulių bandoj, ypač kai tas pats daiktas liečia visų gyvulių žaizdas, nes viena maža ligelė ir čiau bambino visai bandai. Be to, karvutė yra toks gyvūnas, katras patirdamas diskomfortą duoda mažiau pieno, o pūliuojančios žaizdos yra tikrai nemenkas diskomfortas, todėl šito yra smarkiai vengiama, nes karves laikyt blogom sąlygom netgi finansiškai neapsimoka. Paties antibiotiko irgi abejoju ar labai daug yra, pasterizavimas jau pats išnaikina visą gyvybę piene, nebereikia to papildomo antibiotiko, vėlgi finansiškai nenaudinga.
Dėl mėsos irgi jisai nėra teisus. Kai žmonės dar visi buvo nigeriai medžiotojai-rinkėjai, valgė visi pagrinde žalią mėsą ir buvo gerai. Po kiek laiko išmoko tie mūsų pro(pro)proseneliai nigeriai užsikurt laužus ir kept mėsą, nuo to aišku labai daug laiko praėjo ir evoliucija patvarkė mūsų žarnas ir pritaikė labiau termiškai apdorotam maistui. Bet čia irgi pagal klimatines sąlygas, va čiukčiai chujarina sau žalius ruonius laimingi ir vargo nemato, ale pabandyk vieną iš jų ant vegetariškos dietos pasodint - nusitries negyvai per kelias dienas. Jie kaip ir išlaikė gerokai natūralesnį gyvenimo būdą ir mitybą. Pats kažkaip nesiryžtu valgyt netikrintos mėsos žalios, baidausi trichinų, sako nesmagu pasigaut. Bet va čiukčiai pochuj.
>>232282Miela, šilta ir nuoširdu.
No.232348
galima žalią valgyt, bet reikia gerai žinot, kaip (ir kieno) ji buvo auginama, nes kitaip pizda bus
No.232376
>>232348Iš norfos nusiperku jautienos arba kiaulienos sprandinę ir chujarinu žalią jau šešis mėnesius ir px nieko
No.232377
>>232341>nepritaikytas valgyt mėsai, mat žalios organizmas nepasisavinaNesąmonė. Žalioje mėsoje yra fermentų kurie padeda ją suvirškinti. Karštis juos sunaikina, kartu su keliais vitaminais. Be to, reikia pagalvoti logiškai, kas bus lengviau suvirškinti - apanglėjęs apdegintas kepsnys, ar tiesiog žalias?
Nuotraukoje yra prancūziškas patiekalas iš žalios maltos jautienos ir žalio kiaušinio trynio. Japonai valgo žalią žuvį, ukrainiečiai - žalią kiaulieną. O islandai netgi supuvusią ryklio mėsą. Švedai tą patį daro su silke, o čiukčiai su kepenimis. Gali skambėti šlykščiai, bet tai niekuo nesiskiria nuo kefyro. Nėra ko bijoti dalykų kaip bakterijų ir t.t. Mes praktiškai pagaminti iš bakterijų.
No.232381
>>232341>kad žmogus nepritaikytas valgyt mėsai, mat žalios organizmas nepasisavina, o joks kitas gyvūnas termiškai neapdoroja savo grobioŠitas reikštų tik tai, kad mes prisitaikę valgyt apdorotą mėsą, nes šimtus tūkstančių metų valgėme būtent taip. Koks skirtumas, ka blet gyvūnai daro?
No.232382
>>232377Japonai kartu su žalia žuvim kapoja vasabį, imbierą ir soją, dezinfekcijai.
t. sušistas
Dirbau kitoj virtuvėj trumpai, žalią jautieną prieš pateikiant apiplaudavo degtine. Nžn čia reikalinga ar eilinis išsipisinėjimas veterinarinės inspekcijos nuostatų cirke.
No.232383
>>232381Nepulk manęs, aš tik atpasakoju ką man porino 'sveikuolis'
No.232384
>>232383O aš puolu sveikuolį per proxą
No.232386
>>232382Skonio tonas ryškesnis, abejoju, kad dezinfekcija.
No.232387
>>232383Nepuolu tavęs. Puolu sveikuolį.
No.232389
>>232388Kažkokį popmokslo 11 metų senumo straipsnį numetei ir staiga tapai teisus?
„All the bacteria living inside you would fill a half-gallon jug“.
Skaliariškai daugiau, bet nichuja nieko jos nesudaro kaip esaties.
No.232390
>>232389https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4991899/tai tada va naujesnis
"Our analysis also updates the widely-cited 10:1 ratio, showing that the number of bacteria in the body is actually of the same order as the number of human cells, and their total mass is about 0.2 kg."
vistiek dachuja UwU
No.232391
>>232390O geležies atomų pas žmogų tai išvis 10000000000000000000000, tai mes iš geležies padaryti
No.232592
Mėsa yra žmogaus maistas ir tą jis ir yra prisitaikęs valgyt, o ne kažkokias žoles graužt. Dar kokie vaisiai (ypač nesaldūs, pvz agurkas), uogos, šakniavaisiai tai dar dar, galima kažkiek paįvairint dėl skonio ar iš ubagiškumo, bet lapai ir stiebai - visai nežmonių maistas. O kruopos - paukščių lesalas.
No.232597
>>232592Žmogus yra toks sutvėrimas, kuriam visko reikia, svarbu tik proporcijos. Jei kartais nepavalgysi lapų arba kruopų, paskui reikės gerti vitaminus.
No.232716
>>232597Todėl ir atsirado mėsa su kruopom susukta į lapą.
No.232730
>>232725su bulbom ir grietine
No.232932
>>232597Ne tiesa. Mėsa turi visas reikiamas maistines medžiagas, ypač organai. Augalai neturi virš penkiolikos maistinių medžiagų, kaip vitaminas B-12, D-3, kreatinas, tt.
Tarp kruopų rasi nebent angliavandenių ir toksiškų medžiagų, kurias augalai naudoja apsiginti nuo žinduolių bandančių juos suvalgyti. Šie toksinai sukelia uždegimą, nuo to ir atsiranda visokie artritai.
Valgykit kaip motina gamta jus sutvėrė valgyti, virai.
No.232934
>>232932>Valgykit kaip motina gamta jus sutvėrė valgyti, virai.Tame ir esmė, kad pagal motinos gamtos sutvėrimą, žmogus yra 'omnivoras' – tad turi valgyti tiek mėsą, tiek žoles, tiek įvairius mišinius.
Jeigu apsiribosi vien mėsa, gal ir gausi vitaminų kiek reikia – bet kiek teks suvalgyti mėsos?
Tad žmonės ir valgė viską, mat ne visada buvo galimybė gauti mėsos – ją reikėjo susimedžioti ar užauginti, ir tai buvo sunku. Tad tarpams užpildyti ir buvo valgomi augalai.
No.232942
>>232934Taip, žmogus omnivoras. Tačiau žoles valgyti ne optimalu dėl sunkumo jas suvirškinti ir jose esančių medžiagų, kurios kenkia sveikatai. Žoles turėtumėm ėst tik bado metu, bet jas ėst visą laiką dabar normalu. Todėl ir turime tiek daug ligų. Jei visi valgytų kokybišką žalią mėsą tai nieks nesirgtų jokia liga. Aajonus Vonderplanitz išgydė tūkstančius žmonių, kurie buvo mirties patale vien su žalia mėsa, kiaušiniais, medum, ir nepasterizuotu pienu.
Weston A. Price'o knygoje taip pat parodoma kaip primityvios gentys degradavo kai europiečiai joms atvežė savo "maisto". Kol jie valgė beveik tik mėsą, pieną ir tt. Jie buvo sveiki, tačiau kai pradėjo valgyt visokius miltus jiem greitai išbyrėjo dantys ir prasidėjo modernios ligos, dauguma išmirė.>>232934
No.232944
>>232942>zalia mesaNu blet, su kokiais debilais as esu kartu sitoj lentoj.
No.232949
>>232943neblogo dydžio širdela
No.232952
>>232943eičiau kartu į medžioklę/10
No.232958
>>232942>žmogus omnivorasbet as ne voras?
No.232960
>>232943Bandžiau valgyti vien mėsą su dideliu procentu gyvulinių riebalų, bet per trumpai, kokias 2 savaites, todėl nepraėjau prisitaikymo periodo. Beveik tokia pati savijauta, kaip valgant keto, tik mėšlungis pradėjo traukti ir virškinimas šiek tiek sutriko. Grįžus prie savo standartinės keto su daug įvairios mėsos, sveikų riebalų, mažai angliavandenių turinčių daržovių jaučiuosi sveikai ir stipriai. Kadangi mano tulžies pūslė nėra sveika, daržovės man padeda sulėtinti riebalų virškinimą ir neturiu problemų, kurias turėjau jų atsisakęs.
Vienas iš mėsavalgystės privalumų, kuriuos galima pastebėti, tai kad ji mėgdžioja badavimą, kas turi daug privalumų žmonėms sergantiems autoimuninėmis ligomis, alergijomis ir t.t. Vienas iš trūkumų - dėl daržovių stokos didesnė galimybė susirgti tiesiosios žarnos vėžiu. Ir užtrunka, kol organizmas prie jos pripranta. Po mėnesio - dviejų viskas turėtų būti gerai. Ir tiek mėsavalgystė, tiek keto kainuoja brangiau, nei įprastas mitybos būdas.
Jei esi storas, mėsavalgystė irgi gerai, nes pastoviai valgant tą patį maistą, jo automatiškai norisi mažiau ir riebalai + baltymai labai gerai ir ilgam pasotina. Svoris gan greitai ištirptų perėjus į šį mitybos būdą.
Jei organizmas gali virškinti carbsus - viskas OK. Žmonių mikrobiomai skirtingi ir vieni prisitaikę labiau vienokį maistą valgyti, kiti kitokį.
Pavyzdžiui, azijiečiai gali valgyti daugiau angliavandenių turinčio maisto, bet netoleruoja pieno produktų. Svarbu nepiktnaudžiauti alkoholiu, tabaku, greitu maistu ir saldumynais.
Jei esi storas ar kaip tik - labai kūdas, turi aknę, labai prastą virškinimą (amžiais kaupiasi dujos, skauda pilvą), jei apsiblausęs protas, sergi depresija ar jauti nerimą - siūlau labai gerai pasidomėti ir išmėginti ketogeninį arba mažai angliavandenių turintį mitybos būdą (be pieno produktų), nes mano patirtimi jis pradangino arba labai apmažino visus šiuos negalavimus. Jei sergi rimtom autoimuninėm ligom (pvz. reumatoidinis artritas) - tave išgelbėt gali mėsavalgystė - kiekvieną dieną valgyti vien riebią jautieną, ruošti ją su jautienos riebalais, valgyti vidaus organus, ypač kepenis (kartą į savatę, nes jos beprotiškai tankios maistinių medžiagų), gerti sultinį ir t.t.
Na ir reikia nepamiršti sporto. Sportas ne tik pagerina kognityvines funkcijas, bet ir gydo ir užkerta kelią depresijai, nerimui ir pan.
t. valgau keto jau beveik metai
No.232964
>>232960Keto irgi nėra blogai, tik perėjimas prie jo būna smagus, kai savaitę nešiki, o po to rūra plyšta
No.232965
>>232964Nepamenu, kad man tas būtų buvę, bet bendrai jaučiausi silpnai, trūko energijos, svaigo galva ir daug myžau. Mažiau miegodavau ir labai lengvai atsibusdavau, kurį laiką labai norėjosi kepinių. Po kurio laiko praslinko plaukai. Paskiau ataugo dar tankesni ir, kaip sakiau, išnyko daugybė negalavimų, kurie vargino metų metus.
No.232978
>>232976Ketogeninė "dieta" arba mitybos būdas. Kai organizmas kaip pirminį energijos šaltinį naudoja ketonus, gaunamus iš riebalų. Tai yra išgyvenimo mechanizmas, kurį žmogaus organizmas pasitelkia pritrūkus gliukozei. Tu įeini į ketozę badaudamas, darydamas intermittent fasting arba valgydamas mažai/0 angliavandenių turintį maistą. Svarbu paminėti, kad tokiu atveju 70%+ kalorijų iš tavo suvalgyto maisto turi būti gaunama iš riebalų. Ir priklausomai nuo organizmo, kad liktum ketozėje, gali suvalgyti apie 20 g. angliavandenių. Kai kurie daugiau.
No.232983
>>232978Ar darant intermittent fasting irgi reikia labai vengti angliavandenių ar ne? Nes keto mityba iš pirmo žvilgsnio brangi ir gaminti maisto nelabai mėgstu.
No.233039
>>232983Kiek pamenu valgai ką nori, IF esmė - tarpai tarp valgių.
>>232960>Vienas iš trūkumų - dėl daržovių stokos didesnė galimybė susirgti tiesiosios žarnos vėžiu.Tikimybė padidėja dvigubai, bet vistiek lieka nedidelė, žaliavalgiams susirgti tikimybė 0.04%, O daug mėsos valgantiems 0.08% ar kažkas panašaus
No.233605
F
No.233607
o rimtai, virai, /pol/tardai, vegangėjai ir kiti modernizmai, ar verta gilintis į dietas chujiuetas, manau svarbiausia ėst mažiau cukraus, neėst mChesburgerių, sušių ir kito maisto pilno cukraus, negert kokolos, mažiau eit į miestą 'pavalgyt' 'restoranuose', darytis ėdalą namuose iš - geriausiu atveju - mamos/močiutės/senelio ūkio bulbų, keulės ar NETGI kiaušinių ir nx VALGYT MAISTĄ, kurio norisi, ne prisiskaityt intike ką galima o ko ne, pagal Aviečių Klyninską ar Šolberną GrynSchfinerį, nachui savo galvom mąstykit, kurvos, negi absoliučiai pasiduodat kitų įtakai nx? Harvardas pasakė tą, niekam nežimonas 'nacis' pasakė kitą - daugiau močiučių klausykit, blet. SAVO MOČIUČIŲ, nu gal draugės tėtės ar kokio seno kaimo alkoholiko. Ne blet miestiečių smaukalų, katriem susisukę smegenys nuo gerbūvio arba netikėtos bėdos gyveime su sveikata, kurią išsprendė laida OKNA.
Pasimelskit jau geriau, bei bybius uostykit, če nx kad parodot kaip veganė boba sublogo neėsdama mėsos neatrodys baisiau už vaikus graužiančius kaulus. Skirtingi klimatai, skirtingi poreikiai nx, valgom toliau savo bulbes, keules, duoną ir kopūstus, o žaliagraužiai (tiek mėsos tiek žalumynų) tegu smaukosi savo įsivaizduojamoj utopijoj.
Esu spoirtininkas visą savo gyvenimą, bet opą ir vėžys
Esu farmacijos vadovas, visa šeimos linija dirbo medicinos srityse, deja, mano palikuonys - daunai
Religija - tai šviesa, kuri mums nuolat siunčia išbandymus. Sunkumai mus grūdina, aš dar nepraradau tikėjimo po šeimos mirties avarijoj, bet draugų stiprybė paaugo, kai jie susitaikė su gaisro pasekmėm, juk tai Dievo iššūkis
aš girtas, einu miegot
No.233609
>>233607Tu blet matai kokios storos visos bobos ir diedai virš 40?
Tu galvoji jų mityba savom užaugintom bulvėm ir miltais labai sveika?
Vos pralenda pro duris troleibuse šite padarai, per abi vietas atsisėda
Ir nedrįsk savo vaku versti suvalgyti viską kas jo lėkštėje, čia mokoni nutukimą ir trumpą gyvejimą
Reikia valgyt visų rūšių maistingų medžiagų, jei jautiesi alkanas reiškia kažko trūksta ar tai proteino ar baltymų, o ne kad nori dar 3 cepelinų
Tik tiek tos išminties ir tereikia, balancuotos mitybos, kai išalksti pagalvok ko seniai valgei ir suvalgyk, o ne kimšk bulvinius blynus su duona ir bulka visokia
No.233616
>>233607Eik nahui tu supistas seni
lol
No.233617
>>233609Nematau. Liūdna, kad tavo giminėje visi stori
No.233629
>>233609>visų rūšių>ar tai proteino, ar baltymųo tai – tas pats, prajuokinai!